بررسی نسبت جمعیتی اسپرمهای واجد کروموزم Xو Y تحت تأثیر برخی عوامل محیطی در گونه گاو با استفاده از تکنیک Real-Time PCRفهرست مطالب |
دانلود فایل لایه (شیپ فایل) GIS کشورهای جهانفایل لایه (شیپ فایل) GIS کشورهای جهان حجم فایل : 13 مگابایت |
بررسی درصد آلودگی پسته های آب خندان به قارچ Aspergillus flavus و آفلاتوکسینفهرست مطالب سطح زیر کشت و تولید در ایران:.. 8 خصوصیات درخت کله قوچی:Kaleh ghouchi15 خصوصیات درخت احمد آقایی:Ahmad aghei16 ویژگیهای قارچها و اهمیت آنها در زندگی انسان.. 21 1-1- قارچها اجزای مهم اکوسیستم های طبیعی و تنوع زیستی.. 22 2-1- تخریب مواد غذایی، چوبی و فرآورده های دیگر.. 23 3-1- تولید آنتی بیوتیک و متابولیت های مفید و فعال زیستی جدید 24 4-1- قارچها، بعنوان مواد غذایی.. 25 5-1-کاربرد قارچها در صنایع تخمیری.. 25 6-1-تولید بیماری در گیاهان و حیوانات.. 26 7-1- قارچها، همزیست گیاهان و حیوانات.. 27 8-1قارچها، بعنوان عوامل کنترل بیولوژیک.. 28 9-1قارچها، بعنوان موجودات آزمایشگاهی با ارزش.. 29 تاریخچه و روندطبقه بندی قارچها.. 30 ساختار نوک آسک و مکانیزم آزاد شدن آسکوسپورها :.. 46 خانواده تریکوکوماسه Trichocomaceae. 57 میکروبیولوژی قارچ آسپرژیلوس.. 64 اکولوژی قارچ های آسپرژیلوس.. 67 عوامل موثربررشدقارچ وتولیدسم.. 70 چرخه بیماری و ابیدمیولوژی.. 77 تعریف مایکوتوکسین و تاریخچه.. 79 تعریف و تاریخچه ی آفلاتوکسین.. 80 قوانین جهانی مربوط به مایکوتوکسین ها.. 83 توکسین های قارچیMycotoxins. 85 تاثیر آفلاتوکسین ها بر سلامت انسان.. 86 تاثیر آفلاتوکسین روی حیوانات.. 87 روش های سنجش و اندازه گیری آفلاتوکسین.. 88 آماده سازی نمونه ها جهت کشت و تعیین میزان آلودگی به قارچ آسپرژیلوس و میزان آفلاتوکسین... 92 آماده کردن کلران فنینل کل.. 93 تهیه محیط کشت اختصاصی (AFPA).. 93 بررسی مقایسه اختلاف میانگین تعداد کلنی های به قارچ آسپرژیلوس فلاووس در نمونه های پسته.. 96 شدت آلودگی نمونه های پسته به A.flavus. 97 استخراج آفلاتوکسین ازنمونه های پسته.. 98 رابطه کلنی زایی (تعداد کلنی در هر گرم پسته) و میزان آفلاتوکسین B1 در نمونه های پسته.. 99 فهرست تصاویر تصویر 1- 2خوشه پسته خنجری.. 12 تصویر 5- 2رقم احمدی آقایی... 17 تصویر 7-2 تبدیل مستقیم سلول تخم(زیگوت)به آسک (ازمؤلف).. 41 تصویر 8-2– فرم غیر جنسی آسپرژیلوس فلاووس (اقتباس از کتاب سلسله قارچ ها .خداپرست ).. 61 تصویر شماره 1-3 : مرحله خسیانیدن.. 92 تصویر 2-3 – کلنی و نمونه جداسازی شده قارچ (میکروسکوپی ).. 93 تصویر شماره 3-3 مراحل آماده سازی و کشت نمونه.. 95 فهرست جداول جدول شماره 1-2درصدترکیبات شیمیایی مغز پسته دهان بست وخندان رقم فندقی ابراهیمی 17 جدول شماره 2-2:تعدادی از خصوصیات ارقام مورد مطالعه وتجاری در ایران 18 جدول(3-2) سلسله قارچها با پنج سلسله مهم دیگر مقایسه شده اند. 35 جدول 4-2 برخی از تلئمورف های مرتبط به جنس Aspergillus. 60 جدول5-2 خصوصیات افلاتوکسین. 86 جدول 1-4- مقایسه اختلاف میانگین تعداد کلنی های به قارچ آسپرژیلوس فلاووس در نمونه های پسته. 97 جدول شماره 2-4: تجزیه واریانس شدت آلودگی نمونه ها به آفلاتوکسین(ng/g) 98 جدول شماره3-4 بررسی میزان آلودگی تیمار ها به انواع آفلاتوکسین (B1 ، B2 ،G1و G2 ).. 99 فهرست نمودار نمودار1-4-بررسی میزان آلودگی نمونه های پسته به قارچ آسپرژیلوس فلاووس 96 نمودارشماره2-4 ضریب همبستگی تعداد کلنی و مقدار آفلا توکسینB1 100 چکیده آلودگی میوه پسته به آفلاتوکسین از جمله مسائلی است که مشکلات زیادی در تولید،مصرف و صادرات پسته بوجود آورده است با توجه به اهمیت موضوع ، میزان آلودگی پسته های دهان بست و آب خندان و نیمه خندان به آفلاتوکسین مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.بمنظور مطالعه میزان آلودگی پسته های دهان بست و آب خندان به قارچهای گروه A. flavus وآفلاتوکسین. تعداد6 نمونه پسته دهان بست رقم احمد آقایی، یک نمونه بعنوان شاهد وپنج نمونه دیگر در مدت زمان های 1و2و3و4و5 روز در آب یخ خیسانیده شد . سپس بطور مکانیکی خندان و در آفتاب خشک گردید. یک نمونه آب خندان رقم احمد آقایی و یک رقم اکبری موجود در بازار و یک رقم پسته نیمه خندان خنجری(هر نمونه سه کیلو گرم ودر سه تکرار) تهیه و بمنظور تعیین میزان آلودگی به قارچ A. flavus،100گرم از هر نمونه مغز وسپس آسیاب وارزیابی انجام گرفت. نمونه ها پس از آسیاب به روش کشت رقتی در رقتهای 1 –10 و 2 – 10 در سطح پتری های حاوی محیط کشت اختصاصی (AFPA) Aspergillus Flavus Parasiticus Agarکشت گردید.3 تا 7 روز بعد از کشت کلنی های قارچ A. flavus رشد کرده در سطح پتریها شناسایی و شمارش گردید. و با شمارش کلنی های قارچ A. flavus در سطح پتری های مختلف ، اختلاف میانگین تعداد کلنی قارچ توسط آزمون چند دامنه ای دانکن در نمونه های مختلف با هم مقایسه شد. در سنجش میزان آلودگی به آفلاتوکسین، 27نمونه مورد ارزیابی قرار گرفت. اندارگیری میزان آفلاتوکسین موجود در نمونه های پسته به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) انجام گرفت.نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد از 9 نمونه پسته مورد آزمایش، پسته های دهان بست و آب خندان احمد آقایی و اکبری هیچ گونه آلودگی به قارچ A.flavus و آفلاتوکسین نداشتند و پسته های نیمه خندان خنجری دارای بیشترین سطح آلودگی را به قارچ A.flavus وآفلاتوکسین نسبت به پسته های دهان بست وآب خندان نشان داده اند ومیزان آلودگی به آفلاتوکسین های B1،B2 ،G1 ،G2 چند برابر حد مجاز بود..تجزیه آماری داده ها نشان داد بین تیمار ها یا ارقام از لحاظ آلودگی به قارچ A.flavus وآفلاتوکسین در سطح احتمال 1% اختلاف معنی داری وجود دارد . واژه های کلیدی: پسته. آب خندان. دهان بست . قارچ آسپرژیلوس. آفلاتوکسین فصل اولکلیات مقدمه: پسته، میوه باستانی و با ارزش از گروه مغزه ها، در میان خشکبار به سلطان مغز ه ها شهره است. ارزش غذایی، خوشمزگی، راحتی هضم، کالری بالا، ویتامین ها و مواد معدنی مناسب، از ویژگی هایی است که پسته را در میان سایر مغزه ها برتر می نمایاند. بیش از 50 درصد کل محصول پسته جهان با متوسط سالیانه 235 هزار تن در سال متعلق به ایران است. که ضایعات آن بالغ بر 60 هزار تن است. صادرات پسته فقط از نوع خندان وتولید خلال پسته بوده و پسته های درجه 3 و4 و دهان بست حتی در داخل کشور بازار کمتری دارند.با وجود آنکه 5/6% کل تولید پسته کشور، حدود 15000 تن در سال، پسته های دهان بست است که هیچ گونه عملیات بهینه سازی و تولید محصولات فرعی جدید برای این نوع پسته انجام نشده است. از طرفی خواص تغذیه ای این قبیل پسته ها از انواع مرغوب آن کمتر نیست و می توان با بکارگیری تکنولوژی پیشرفته ارزش این نوع محصول را تا چند برابر افزایش داد. قارچهای گروه A. flavus از مهمترین گونه های این جنس می باشد که قادرند برروی طیف وسیعی از محصولات غذایی تولید متابولیتهای ثانویه تحت عنوان آفلاتوکسین نمایند، این ترکیبات بسیار سمی اند و سرطان زا بودن آنها اثبات شده است .این موارد همواره سلامت بشر را تهدید کرده و موجب مرگ و میر انسان ها و حیوانات می شود )محمدی مقدم 1390). از زمان کشف آفلاتوکسین، در دهه 1960،A .flavus به عنوان متداول ترین قارچ آلوده کننده مواد غذایی در منابع علمی همواره ذکر گردیده است،که نشانگر اهمیت اقتصادی این قارچ می باشد. این قارچ تمایل ویژه ای برای آلودگی دانه های آجیلی و روغنی و غلات از خود نشان می دهد. بادام زمینی، ذرت، گندم، برنج، پسته، و بادام از عمده ترین محصولاتی هستند که به وسیله این قارچ مورد تهاجم قرار می گیرند. ارزش اقتصادی حاصله از صادرات پسته در ایران بیش از یک میلیارد دلار در سال می باشد که دومین منبع درآمد ارزی بعد از نفت محسوب می شود که این خود گواه بر اهمیت فوق العاده این محصول است که نیاز مبرم به بهینه سازی یشتر محصول در سطح جهانی دارد. تاکنون 18 نوع آفلاتوکسین شناسایی و ذکر شده است که از میان آنها 13 نوع آفلاتوکسین هایی هستند که به طور طبیعی تولید می شوند. عمده ترین این ترکیبات آفلاتوکسین های B1، B2، G1، G2 می باشند (شهیدی1357). آفلاتوکسین ها یک گروه ساختاری می باشند که جزء متابولیت های ثانویه به شمار می روند(علوی 1383). تحقیقات حول موضوع آلودگی به آفلاتوکسین ابتدا در خصوص قارچ شناسی پس از برداشت، بیماری شناسی و سم شناسی متمرکز گردید. هر چند که در اواسط دهه 1970 آلودگی به آفلاتوکسین در مرحله پیش از برداشت در محصول ذرت در ایالات متحده و هندوستان کشف شد. و در دهه حاضر، آفلاتوکسین به خاطر آن که ذرت دانه ای ،بادام زمینی، مغزیات درختی و تخم کتان را پیش از برداشت آلوده می کند مورد توجه قرار گرفته و به شکل مشکلی حاد در آمده است، در حال حاضر، بالغ بر50 کشور محصولات غذایی انسان وخوراک دام را از لحاظ بروز آلودگی به مایکوتوکسین ها به ویژه آفلاتوکسین تحت نظارت دارند به طور معمول، مقررات خاصی در مورد مواد خام و فرآوری شده اعمال می گردد. امروزه آلودگی محصولات کشاورزی به آفلاتوکسین ها یکی از مهمترین مشکلات بهداشت جامعه جهانی بوده و کشور های مختلف با توجه به خطرات جدی مایکوتوکسین ها، مقررات ویژه ای برای تولید، مصرف و واردات مواد غذایی تنظیم نموده اند و اکثر کشور ها حساسیت ویژه ای نسبت به آلودگی مواد غذایی به قارچهای جنس Aspergilusو آفلاتوکسین حاصل از آن دارند (علامه و رزاقی،1381) از سال 1971 که بخشی از پسته صادراتی ایران و ترکیه به دلیل آلودگی در آمریکا توقیف شد آفلاتوکسین اهمیت زیادی در محصولات خشکباری ایران پیدا کرد. پس از برگشت محموله پسته صادر شده به آمریکا به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین این مسئله در مراکز تحقیقاتی کشور مورد توجه قرار گرفت.بنابر این با توجه به اهمیت موضوع ،جنبه های مختلف موضوع آلودگی پسته به قارچ A.flavus و آفلاتوکسین باید به طور جد مورد مطالعه و برسی قرار گیرد.
|
بررسی نقش گیرنده 5-HT1A بر تقویت پتانسیل های میدانی شکنج دندانه دار در مدل صرعی کیندلینگ موش صحراییفهرست مطالب |
جداسازی، تعیین هویت مولکولی وتهیه الگوی ژنومی مایکوباکتریوم های کمپلکس توبرکلوزیس ازگاوهای توبرکولین مثبت استان خراسانفهرست مطالب صفحه |